
اخبار و رودیدادها
توجه به مُد روز
خلاصه :
.
پاسخ :
مُدهایی که در جامعه می بینیم ، دو گونه هستند : مُدهای ناسازگار با ارزش های ملی و مذهبی ما و مُدهای سازگار با این ارزش ها.
ما به هیچ وجه نباید مُدهای ناسازگار با ارزش های ملی و مذهبی مان – مثل برخی از مُدهای زننده ی مو و برخی از مُدهای شرم آور لباس – را انتخاب کنیم و نباید این مُدها را الگوی خودمان قرار دهیم . این جور مُدها علاوه بر کاستن از اخلاق و معنویت و حیای ما به وجهه اجتماعی و شخصیت ما نیز لطمه می زنند . زیرا نوع پوشش هر کس یکی از نشانه های چگونگی شخصیت اوست . اصولا باید گفت که شخصیت هر کس بر اساس چند نشانه مشخص می شود : چگونه سخن گفتن او ، چگونگی پوشش او ، چگونه نگاه کردن او ، و چگونه راه رفتن او و دیگر امور و کارهایی که به وسیله اعضای بدنش انجام می دهد . این همان ابعادی است که شخصیت یک انسان را شکل می دهد و در رساله حقوق امام سجاد (ع) نیز به آن ها اشاره شده است . مثلا اگر شما ببینید که یک نفر حرف های زشت می زند و آداب سخن گفتن را رعایت نمی کند ، به چگونگی شخصیت او پی می برید . و یا اگر ببینید که کسی نگاهش را کنترل نمی کند و در خیابان به نامحرم ، بد نگاه می کند ، به شخصیت منفی او پی می برید . نوع پوشش در انسان هم به همین گونه است . یعنی اگر کسی از لباس ها و مُدهای زننده ای که در شأن افراد ناباب و منفی است استفاده کند ، نوع شخصیت خود را به مردم معرفی می کند .
بر این اساس ، شما حتی در میان افراد غیر مسلمان هم می بینید که به این اصل عقلی التزام دارند یعنی نوع پوشش خود را معرّف شخصیت خود می دانند و لذا مثلا کسی که از شخصیت اجتماعی مطلوبی برخوردار است ، هیچ گاه از مُدها و لباس هایی استفاده نمی کند که خلاف شخصیت اجتماعی و مطلوب او باشد .
برگرفته از کتاب : کتاب 646 پرسش و پاسخ دینی با نسل نو ، غلامرضا حیدری ابهری ، ج9 ، ص47-48 با اضافات .
دیگر منابع جهت مراجعه :
پایگاه های اطلاع رسانی : راسخون ، تبیان ، پرسمان ، پاسخ گو ، پرس و جو ، بلاغ ، الشیعه
کتاب پرسش ها و پاسخ های دانشجویی ، دفتر نشر معارف
مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم