نکات مهم برای روزه داران هنگام

سحر


۲۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۸:۳۶
۷۳۲

روش صحیح تغذیه در روزها و شب های ماه رمضان ، یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود.

حذف سحری به خیال تأثیر روی لاغر شدن، کار درستی نیست، چون باعث سوخت ناقص چربی‌ها و تولیدکتون ها و ایجاد سردرد می شود. همچنین سبب پایین افتادن قند خون (هایپوگلیسمی) شده و عوارض عصبي ایجاد می کند كه منجر به كاهش یادگیری و افزایش خستگی می شود. خالى ماندن دستگاه گوارش برای مدت طولانی منجر به ترشح اسيد و سوزش سردل و زخم معده می شود؛ بنابراین صرف سحری برای همه روزه داران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروری بوده و سحری باید شامل یك وعده غذای كامل برای هر فرد باشد، زیرا در طول روز بدن به پروتئین نیازمند است ، كه می توان با قرار دادن گوشت، برنج، حبوبات و سبزیجات در سحری پروتئین های مورد نیاز بدن را تأمین كرد.كسانی كه بدون خوردن سحری روزه مي گيرند به علت صرف دير هنگام شام سنگين، خواب مناسبي ندارند و به علت فاصله زياد صرف غذا از شام تا افطار، در طول روز تمركز و كارايي خود را از دست مي دهند.

بایدها و نبایدها : 

  • از خوردن سحری در ساعت ۱۱ تا ۱۲ شب خودداری کنید و در وقت سحر بیدار شویدو بدون عجله و با آرامش سحری بخوريد. حتي اگر ميل به خوردن غذا نداريد، آب، چاي، شير و مانند اين‌ها را فراموش نکنيد.
  •  از مصرف چای زیاد در سحری باید خودداری كرد زیرا کافئین موجود در چای اثر دیورتیک دارد و موجب افزایش ادرار و دفع آب از بدن و از دست دادن مواد معدنی مورد نیاز بدن می شود.
  • از مصرف بادمجان، غذاهای تند، پرادویه و شور كه موجب احساس تشنگی در طول روز می شود خودداری كنید.

 

  • خوردن غذاهای خشك مثل انواع كوكوها، كتلت، كباب، ماهی و جوجه‌كباب موجب عطش زیاد می‌شود و برای سحر مناسب نیست. این غذاها خصوصا زمانی که با ادویه زیاد آماده شوند موجب تشنگی شدید وترش کردن و ورم معده می شود. 

 

 

 

 

  • به دنبال مصرف مواد غذایی پرچرب، تشنگی شدیدی عارض شده که باعث ایجاد مشکلات عدیده ای در افراد می گردد.

 

  • مصرف مواد قندی و شیرینی به مقدار زیاد و در یک وعده باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون شده و با توجه به اینکه این هورمون باعث کاهش قند خون و بروز عوارضی چون سرگیجه، بی حالی، پرخاشگری، عصبانیت و ضعف ناگهانی می شود . 

 

 

 

 

توصیه ها :

  • انواع چلوخورشت ها و پلوهاي مخلوط با حبوبات و سبزيجات ( عدس پلو و لوبيا پلو، سبزي پلو) به همراه مرغ يا گوشت و سبزي هاي تازه مثل سبزي خوردن برای اين وعده مناسب است. 
  • سحری باید شامل یک وعده غذای کامل، سبک و سرخ نشده مانند کربوهیدرات های پیچیده شامل: نان، عدس، جو، غلات، برنج، سیب زمینی، میوه، سبزیجات و حبوبات باشد . 
  •  مصرف ميوه، آب ميوه تازه، كاهو و گوجه فرنگی هنگام سحر از تشنگي در طول روز جلوگيري مي كند.

 

 

 

 

 

  •  یک لیوان شیر یا ماست، نیز باید در وعده سحری گنجانده شود.
  • خوردن چند عدد خرما و یا حلوا در انتهای سحر توصیه می شود. 

 

 

 

 

 

  •  شيره انگور سرشار از مواد مغذی است ، که می تواند جایگزین عسل با شير شود . همچنين می توانيد مقداری از  شيره را در آب خنک و مقداری آب ليموی ترش اضافه نمود، که جایگزین مناسبی برای نوشابه های گازدار است .
  •  كسانی كه اشتها به سحری ندارند می‌توانند آب، شیر، خرما و حتی چند عدد لیموترش تازه میل كنند كه در طول روز دچار تشنگی نشوند.
  • بلافاصله پس از صرف سحری دراز نکشید زیرا اینکار موجب برگشت غذا از معده به مری و ناراحتی گوارشی می شود.

برچسب‌های این مطلب:

پزشکی ماه مبارک رمضان



برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.