نمک یددار و سلامتی


۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۸:۱۱:۰۶
۱۴۴

نکاتی در مورد استفاده از نمک یددار

چگونه از نمک یددار نگهداری کنیم؟

  • نمک یددار تصفیه را بایستی  در ظروف بدون منفذ پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا ظرف شیشه ای رنگی نگهداری کرد.
  • نمک یددار را نباید در معرض نور مستقیم خورشید و یا رطوبت قرار داد، چراکه ید آن از بین می رود.
  • ظرفی که نمک یددار در آن نگهداری می شود باید همیشه در بسته باشد. چون اگر نمک یددار در معرض هوا قرار گیرد، ید آن از بین می رود.
  • ذخیره کردن ید به مدت طولانی ، باعث کاهش میزان ید آن می شود، بنابراین سعی شود، نمک یددار حداکثر تا 6 ماه پس از خرید، مصرف شود .
  • در هنگام طبخ غذا، نمک یددار تصفيه در اواخر پخت، به غذا اضافه شود تا مقدار بیشتری از ید در غذا باقی بماند.

 

چه کسانی می توانند  نمک یددار تصفيه شده  مصرف کنند؟

  • تمام افراد خانواده اعم از کودکان و بزرگسالان می توانند  نمک یددار تصفیه شده را ، جهت تامین ید مورد نیاز بدن مصرف کنند.

 

  • افرادی که به تجویز پزشک ، منع مصرف نمک را دارند ، نمی توانند از نمک یددار تصفيه استفاده کنند . زیرا  مصرف زیاد نمک یددار تصفيه شده ، می تواند موجب افزایش فشار خون شود . 

 

 

 

 

 

 

 

درنظر داشته باشید :

  •  از نمک های یددار تصفيه که دارای کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت هستند، استفاده شود، با تصفيه نمك، انواع ناخالصي هاي آن گرفته مي شود. این ناخالصی ها مانند شن، ماسه و خاك و مواد آلوده کننده که جهت استخراج از معدن استفاده مي شوند و مواد محلول نظیر سختي (كلسيم و منيزيوم) سولفات و فلزات سنگيني از قبیل سرب، جیوه، ارسنيك و كادميوم هستند که با مشکلاتی از قبیل بيماري های  كليوی ، سنگ کليه، مشکلات گوارشی وحتی سرطان ها، سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازند.

 

  • مصرف هر نوع نمک که فاقد استانداردهای لازم و مجوزهای بهداشتی  است و به عنوان نمک  طبيعی دریا عرضه می شود ، مصرف خوراکی نداشته و علاوه بر عدم ید کافی ،و وجود  انواع ناخالصی  ، سلامت مردم را به خطر می اندازد.

 

برچسب‌های این مطلب:

پزشکی



برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.