آموزش و مقالات

تغذیه دانش آموزان در ایام امتحانات


خلاصه :

توجه به تغذیه دانش آموزان در زمان امتحانات بسیار مهم و ضروری می باشد ، استفاده از غذای مناسب و مفید موجب میشود تا بتوانند سریعتر بیندیشند و حافظه بهتری داشته باشند.  

بسیاری از دانش آموزان زمان قبل از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می پردازند و تصور می کنند که غذا خوردن و استراحت کردن از وقت مطالعه آنها می کاهد در صورتی که با تغذیه صحیح می توان بازده فکری را افزایش داد و با به کارگیری نکات و توصیه های زیر ، توان دانش آموز را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش داد.

 

تغذیه مناسب :    

  • در موقع مطالعه از غذا خوردن اجتناب نمایید برای این امر زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید                                                                                                                                                                                        
  • در موقع مطالعه از خوردن انواع تنقلات خودداری کنید.
  • از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید. این خوراکی‌ها ممکن است در نگاه اول انرژی‌زا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.
  •  برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن‌ ‌به انرژی را افزایش نمی‌دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی‌ ‌می‌شود.
  •  صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید اما صبحانه را کامل‌تر میل کنید.
  • در صبح روز امتحان نیز بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌مرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.
  • اگر در صبحانه پنیر می‌خورید، بهتر است آن را همراه گردو میل کنید.
  • خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.   
  • مصرف سبزی‌های تازه (البته بعد از ضد عفونی کردن) و میوه‌های تازه توصیه می‌شود.

 

خواب کافی : 

  • بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در کیفیت خواب در شب امتحان مفید است.
  •  از خوردن زیاد شیرینی‌ها، چیپس، نمک، تخمه، غذاهای چرب و انواع نوشیدنی‌های گازدار در شب امتحان خودداری کنید زیرا اینها نمی‌گذارند در شب امتحان خواب راحتی داشته باشید.
  • در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید زیرا خواب آور است و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.
  • اگر احساس خستگی می‌کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی‌شود.

 

 

آب کافی :

  • در طول روز (اما نه همراه غذا) آب کافی بیاشامید (بیش از نیم ساعت پیش از غذا و یکی دو ساعت پس از غذا اشکالی ندارد). آشامیدن آب و نوشیدنی‌ها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ می‌شود.
  • از خوردن قهوه و چای پر رنگ، خودداری کنید ولی چای کم‌رنگ مفید است.
  • مصرف روزانه یک لیوان شیر‌ ‌برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.

 

 

مقابله با اضطراب  

  • کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی‌توانند صبحانه مفصل بخورند، توصیه می‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
  • برای کاهش اضطراب دانش آموزان ، بهتر است از غذاهای مناسب مانند سبزی‌ها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب استفاده شود. 
  • تغذیه متعادل و متنوع شامل غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت و میوه‌ها سبب کاهش استرس امتحان می‌شود.
  •  خوردن نان و پنیر و گردو یا تخم‌مرغ یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می‌کنند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنی‌های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.
  •  خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب می‌کند زیرا کم‌خونی نیز یکی از دلا یل کاهش یادگیری و تمرکز است.

 

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

دختران